IMEDEA participates in the activities of the 'International Day of Women and Girls in Science' 2019
Esporles, 4 de febrer de 2019. L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència amb l'objectiu d'aconseguir l'accés ple i equitatiu de les nines i les dones a la ciència. En aquest marc, la Plataforma 11F Balears (a la qual pertany l'IMEDEA) organitza un programa d'activitats per fer més visible el paper de la dona en l'àmbit de l’R+D+I i fomentar les vocacions científiques (STEM) entre les nines.
ACTIVITATS:
La Plataforma 11F Balears, formada per dones dels sectors STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), juntament amb diverses institucions participants, organitzen una trobada al ParcBIT per fer una fotografia multitudinària de dones vinculades a aquests sectors. L’objectiu és posar cara i ulls i donar veu a dones que, des d'institucions, empreses o a títol individual, desenvolupen la seva activitat professional i acadèmica en l'àmbit dels sectors STEM, perquè serveixin de model a seguir per a les noves generacions de nines.
Foto: Integrants de la plataforma 11FBalears
MENTORiment és un programa d'enriquiment format per tallers orientats a alumnes amb altes capacitats intel·lectuals (ACI). Enguany estrenam MENTORiment en femení, un conjunt de tallers adreçat a les joves interessades en les àrees de Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (STEM), i que imparteixen doctores i professores investigadores, les quals evidencien que la ciència també és cosa de dones.
L'activitat que vol dur a terme l’IdISBa és impartir xerrades a nins i nines, durant les quals les investigadores expliquin la pròpia experiència personal al llarg de la seva carrera investigadora per així despertar la inquietud dels i de les joves, promoure l'interès per la ciència, crear rols femenins en àmbits científics i promoure pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l'àmbit científic.
18:15 Taula rodona: “Enginyera, una dona en perill d'extinció“.
Aquesta taula rodona abordarà el tema de la visibilitat de la dona en l'àmbit científic, especialment en l'enginyeria i les matemàtiques.
Modera: Elena Soto, periodista
Sona la campana i tens sis minuts per conèixer d'una manera distesa, amena i divertida la primera de les vint-i-quatre investigadores que treballen a les Illes Balears: què els va impulsar a dedicar-se a la ciència, les seves vivències en el món científic, els seus projectes actuals, etc.
Les cites ràpides en ciència (speed-dating) han sorgit els últims anys com una activitat divulgativa informal i dinàmica, que facilita la interacció de grups de gent per rebre informació de primera mà de científics i científiques, als quals els poden fer preguntes i així resoldre dubtes d'una manera propera i amena.
Sense els oceans seria possible la vida a la Terra? Les investigadores de la mar, les oceanògrafes, s'esforcen per conèixer-los millor i protegir-los. Per això, treballen des dels laboratoris o a bord de vaixells oceanogràfics, recullen dades sobre els animals i plantes que hi viuen, fan prediccions i, fins i tot, piloten submarins. En aquest taller t'ajudarem a descobrir quin tipus de científica podries ser a través de contacontes, jocs i manualitats.
Activitats adreçades a centres educatius. Inclourà una xerrada que tindrà lloc a l'auditori del ParcBIT, durant la qual, a més d'una breu presentació de què és el parc, una representant de l'associació WTM oferirà una xerrada als estudiants.
El Centre Oceanogràfic de les Balears, de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO), celebrarà el Dia de la Dona i la Nina a la Ciència amb una jornada adreçada a estudiants, durant la qual podran visitar les instal·lacions del centre i l'exposició permanent de material científic i històric de l'IEO.
A través de esta acción, se harán públicos los objetivos y las estrategias del colectivo, y se pretende implicar no sólo al colectivo de mujeres STEM, sino también a instituciones, organismos, ya la sociedad balear en general para que tome conciencia de la necesidad de llevar a cabo acciones concretas para revertir la situación de desigualdad que existe en el ámbito STEM.
Punto de encuentro entre mujeres científicas residentes en Baleares y la sociedad palmesana, para compartir experiencias en un lugar accesible y disponible a todos y todas, entre tapas, humor, música y diversión.
Conferencia de Clara Grima sobre "las matemáticas" en la ciencia y en el cine.
Taller de iniciación para aprender los fundamentos de programación Python y el desarrollo Web.
ENTIDADES COLABORADORAS CON LA PLATAFORMA #11FBalears:
Fuente: IMEDEA (UIB-CSIC) y Plataforma 11FBalears Más información:
|
Related filesRelated staffRelated departmentsRelated research groups |