IMEDEA dia a dia: Pablo Vidal

27/09/2018

  •  Pablo Vidal és tècnic superior de manteniment a l'IMEDEA (UIB-CSIC)

 

 

Foto: Pablo Vidal, en el seu taller de l'IMEDEA (Autora: Charina Cañas)

 

 

Esporles, 28 de setembre de 2018. Pablo Vidal té el títol de Graduat Escolar i treballa a l'IMEDEA com a tècnic de manteniment des de 2009. Anteriorment, havia treballat com a auxiliar d'investigació a l'Institut de Ciències Marines d'Andalusia (ICMAN-CSIC), on s’encarregava, entre altres coses, de preparar els equips de mostreig, sortir de campanya i processar algunes de les mostres col·leccionades.

 

 

A la pregunta «què fas aquests dies?», ens contesta que hores d’ara la seva feina està relacionada amb incidències diverses que ha emès el personal de l'IMEDEA a través de la intranet.

 

 

Aquests dies, entre altres coses, ha instal·lat a l’embarcació Rodman un moble que han de col·locar dins la nevera i que ha fet el seu company de manteniment, Antonio Piñera. També ha cercat la procedència d'una avaria elèctrica que hi ha hagut a un laboratori, en què saltava el diferencial per culpa d'un frigorífic, i ha hagut d’avisar el servei tècnic en qüestió perquè hi anàs a revisar-lo. Per altra banda, ha hagut de dur a revisar un compressor d'aire respirable per omplir les botelles de bussejar i canviar un plafó de la façana de l'edifici que s'havia espatllat.

 

 

Cada matí, tot d’una que arriba a IMEDEA, encén l’ordinador per veure quines incidències de manteniment hi ha. Si són competència seva, les soluciona, però, si sobrepassen els seus coneixements, les deriva o n’avisa el servei tècnic pertinent, el llanterner, l’electricista, etc., perquè les arregli.

 

 

Altres exemples de tasques que desenvolupa habitualment són: canviar bombetes quan es fonen, fer reparacions bàsiques en els vehicles (com ara canviar-ne la guantera, etc.), arreglar cadires de rodes, reposar les petaques de gasoil dels generadors del centre, canviar dispensadors de paper dels lavabos, clavar prestatges a la paret, penjar panells o quadres, etc.

 

 

Independentment de les tasques que li comanen a través de les incidències de la intranet, en té d’altres que ha de fer cada mes, de manera rutinària, com són revisar els generadors, les dutxes d'emergència, el descalcificador, els congeladors de -80º, les instal·lacions de l’Estació d'Investigació Costanera del far del cap de les Salines (generadors, etc.), els cinc vehicles de l'IMEDEA (nivells, pressió de les rodes, llums) i dur-los a passar la ITV quan pertoqui, i posar a punt les quatre embarcacions semirígides que tenen al magatzem de la UIB. Això a banda, cada tres mesos ha de revisar la instal·lació contra incendis de l'edifici, que al seu torn és revisada un pic a l’any per l'empresa responsable.

 


 

 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)