Cinc Científics del IMEDEA Figuren en l'Eminent Rànquing 'World’s Top 2% Scientists 2022' de la Universitat de Stanford

18/01/2024

La destacada inclusió de cinc investigadors de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA) en el prestigiós rànquing "World’s Top 2% Scientists 2022" elaborat per la Universitat de Stanford, no sols ressalta la qualitat excepcional de la seva labor, sinó que també subratlla l'excel·lència i l'impacte significatiu de la recerca duta a terme en els centres del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) a les illes Balears.

Aquest assoliment no sols constitueix un motiu d'orgull per a la institució, sinó que també destaca la contribució valuosa d'aquests científics al panorama científic global.

En la llista corresponent a la producció científica de l'any 2022, el personal investigador del IMEDEA que ha estat reconegut són (per ordre en el rànquing):

 

Anna Traveset, IMEDEA (CSIC-UIB)

Ramon Rossello-Mora, IMEDEA (CSIC-UIB)

Núria Marbà, IMEDEA (CSIC-UIB)

 

Així mateix, en la llista que avalua la producció científica al llarg de tota la carrera investigadora fins al 2022, els científics i científiques destacats són (per ordre en el rànquing):

 

Anna Traveset, IMEDEA (CSIC-UIB)

Ramon Rossello-Mora, IMEDEA (CSIC-UIB)

Beatriz Morales-Nin, IMEDEA (CSIC-UIB)

Salvador Balle, IMEDEA (CSIC-UIB)

 

Foto: Anna Traveset, IMEDEA (CSIC-UIB), Ramon Rossello-Mora, IMEDEA  (CSIC-UIB), Núria Marbà, IMEDEA (CSIC-UIB), Beatriz Morales-Nin, IMEDEA (CSIC-UIB) i Salvador Balle, IMEDEA (CSIC-UIB)

 

La inclusió del nostre personal científic en el prestigiós ránking de Stanford constitueix un motiu de gran satisfacció i reflecteix un merescut reconeixement a la dedicació i a l'excepcional nivell de recerca dut a terme en l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA) a les illes Balears. Estenem nostres més sinceres felicitacions a tots els investigadors i investigadores que han contribuït a aquest assoliment significatiu.

És important destacar que, si bé aquests rànquings són eines útils per a visibilitzar el treball científic, no han de ser considerats com l'únic criteri per a avaluar la vàlua i l'aportació dels nostres investigadors i investigadores. La ciència és una activitat complexa i multidimensional, l'impacte de la qual no sempre es reflecteix completament en les mètriques convencionals.

 

Nosaltres valorem la diversitat d'enfocaments, la col·laboració interdisciplinària i la innovació en la recerca científica, reconeixent que la contribució dels nostres científics va més enllà de les classificacions numèriques. Apreciem la complexitat inherent a la ciència i entenem que el seu impacte positiu es manifesta de diverses maneres, transcendint les limitacions de les mètriques tradicionals.