El director de l'Agència Estatal d'Investigació visita l'IMEDEA.

07/03/2024

L'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA) va rebre la visita de Domènec Espriu, director de l'Agència Estatal d'Investigació (AEI), en una jornada destacada per a la comunitat científica. Espriu va ser rebut per Gotzon Basterretxea, director de l'IMEDEA, i Anna Traveset, delegada del CSIC a les Illes Balears, i el vicerector d'investigació de la UIB, Victor Homar.

La visita va començar amb una reunió amb els directors dels centres de recerca del CSIC a les Balears i la delegada del CSIC a l'arxipèlag.

De dreta a esquerra a la foto: Gotzon Basterretxea (director de l'IMEDEA, CSIC-UIB), Salut Deudero (directora del COB, IEO-CSIC), Víctor Homar (Vicerector de Política Científica i Investigació de la UIB), Emilio Hernández (director de l'IFISC, CSIC-UIB), Lourdes Ramírez (Unitat de Suport a la direcció de l'AEI), Domènec Espriu (director de l'AEI), Montserrat Rodríguez (Directora de l'Àrea d'Investigació de la UIB) i Anna Traveset (delegada del CSIC).

La jornada va continuar amb una trobada a la Sala de Seminaris de l'IMEDEA, on el Sr. Espriu va oferir una presentació oberta sobre l'AEI dirigida a tot el personal científic. Posteriorment, es va obrir un torn de preguntes perquè el personal pogués expressar les seves inquietuds sobre la carrera investigadora i tècnica.

L'Agència Estatal d'Investigació exerceix un paper crucial com a gestora i finançadora dels fons públics destinats a activitats de R+D+i. El seu objectiu principal és garantir la transparència, millorar i ampliar el seguiment de les accions, optimitzar la gestió dels recursos disponibles, reduir la càrrega administrativa i simplificar els procediments en benefici de la comunitat científica i tècnica.