MICROSCÒPIA I CITROMETRÍA DE FLUX

El Servei de Microscòpia i citometria del té entre les seves funcions donar suport cientificotècnic tant als investigadors del IMEDEA com a investigadors externs per a la utilització dels microscopis de l’Institut i l’anàlisi i separació de microorganismes mitjançant ténicas citometria de flux.

El servei compta amb microscopis òptics, sistema confocal, lupes, càmeres d’alta resolució, micromanipuladors i altres accessoris de microscòpia.

L’anàlisi de microorganimos en aigua de mar es realitza mitjançant citometria de flux i, opcionalment, mitjançant flowcam. La citometria de flux és una tècnica analítica que es basa en l’anàlisi simultània de diversos paràmetres de naturalesa òptica, d’una forma ràpida i sobre gran nombre de partícules individualitzades. Aquesta anàlisi es realitza sobre cada partícula en base la dispersió de la llum emesa per una sèrie de làsers i a l’emissió de fluorescència natural o induïda mitjançant diferents tipus de fluorocromos. En el cas del FlowCam, l’anàlisi ne microorganismes es realitza combinant la difractrometria laser amb l’anàlisi d’imatge.

Les activitats del servei inclouen el desenvolupament i custòdia de protocols, manuals d’usuaris, entrenament i supervisió de nous usuaris, organització de cursos de microscòpia, adquisició d’equipament, posada en marxa, calibratge i manteniment dels equips, anàlisis de mostres mitjançant citrometría, separació de poblacions medinate citometria, anàlisi de mostres per FlowCam. El servei inclou la sala blanca com equipament de litofotografía brandi per a experimentació amb microorganismes.

Ubicació

El servei de microscòpia i citometria està situat a les sales 0003, 0004, 0009b, 0010 i 0011 de l’edifici d’Esporles.

Equipament del servei

– Microscopi Leica TCS SP5 CONFOCAL

– Microscopi Zeiss Axio imager A2

– Microscopi Zeiss Axio Observer 7

– Microscopi Zeiss Axio Pla 2

– Microscopi Zeiss Axio Vert 200

– Microscopi Zeiss Axio Vert A1

– Microscopi Zeiss Axio Zoom.V16

– Microscopi Zeiss Stemi 2000-C

– Microscopi Zeiss Axio imager A1

– Citómetro BD FACSAria

– FlowCAM

 

Responsable científic del servei

Dr. Marco Polin

Prestacions

  • Anàlisi per microscòpia convencional, uso assistència i manteniment dels equips de microscòpia: microscòpia òptica de camp clar d’alta resolució, microscòpia òptima de camp clar amb microscopi invertit, microscòpia òptica de llum transmesa i de fluorescència tant en microscopi convencional i invertit.
  • Citrometía de flux per a mostres marines: recompte de pic i nano algues. Suport tècnic per a anàlisi de mostres de plàncton marí.
  • Fotolitografia: fabricació de màscares: manteniment i assessorament en l’ús de l’equipament necessari per al desenvolupament de xips microfluídics per fotolitografia tova.

Personal Associat

Informació de contacte

Email: servicio_mcb@imedea.uib-csic.es