Comunicació

El servei SIG de l’IMEDEA (CSIC-UIB) participa en l’exposició “Espanya explora. Malaspina 2010”

  • La inauguració, el dia 2 de febrer de 2012 a les 12:00 hores tindrà lloc al Pavelló Villanueva del Real Jardí Botànic de Madrid
  • L’equip del Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica de l’IMEDEA (CSIC-UIB) és el creador de l’eina interactiva “Malaspina Virtual”

Aquesta exposició presenta l’Expedició Malaspina 2010, el seus precedents històrics –la llarga tradició que té Espanya en l’exploració de la mar, orientada al descobriment geogràfic-, així com el significat que té el projecte per la investigació científica del futur.

L’exposició romandrà oberta al públic fins el pròxim dia 2 d’abril de 2012. Es podrà visitar al Pavelló Villanueva del Real Jardí Botànic de Madrid. Plaça de Murillo, 2 en horari de 10:00-17.30 durant el febrer i de 10:00- 18:30 durant el mes de març, tots els dies de la setmana.

L’equip del SIG de l’IMEDEA, tal i com indica el seu responsable, Miguel González, ha estat el responsable de la creació del portal “Malaspina virtual”, on tots aquells que ho desitgin poden accedir i realitzar una visita virtual per les instal·lacions científiques adaptades pel projecte a bord del buc Hespérides i consultar la informació relativa a cada una de les etapes de navegació del projecte.

L’expedició de circumnavegació Malaspina 2010 és un projecte d’investigació interdisciplinaria que té com principals objectius avaluar l’impacte del canvi global a l’oceà i explorar la seva biodiversitat. Durant deu mesos, més de 250 científics a bord dels bucs Hespérides i Sarmiento de Gamboa varen dur a terme una expedició, dirigida pel coordinador general Carlos M. Duarte Quesadaa (IMEDEA, CSIC), que unifica la investigació científica de frontera amb la formació de joves investigadors, el foment de les ciències marines i la promoció de la cultura científica a la societat.

El projecte està finançat pel programa Consolider-Ingenio 2010 i està liderat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) amb la col·laboració fonamental de l’Armada Espanyola i amb un important suport de la fundació BBVA.

Font d'informació: CSIC.