Comunicació

El GEDA (IMEDEA (UIB-CSIC)), en col·laboració amb el Dr. Ó.Moya de la FundacióBit, ha desenvolupat el programari APHIS per a identificació fotogràfica individual

 

 
 

 

 
 
 
 
 
Esporles, 21 de febrer de 2018. El Grup d'Ecologia i Demografia Animal de l'IMEDEA (UIB-CSIC), en col·laboració amb el Dr. Ó. Moya, de la FundacióBIT, ha desenvolupat el programari lliure APHIS per a la fotoidentificació individual d'animals.
 
 
El GEDA fa nou anys que estudia la sargantana balear (Podarcis lilfordi) als illots del sud de Mallorca. El patró de les escates ventrals és molt variable i pot ser usat per identificar els individus, però fer-ho comparant les fotografies de forma manual és molt laboriós.
 
 
El programa APHIS permet identificar de forma semiautomàtica cada individu a partir d'una foto digital de les escates ventrals. Pot ser aplicat, a més, a qualsevol espècie que presenti marques o patrons individuals, i és un mètode no invasiu d'identificació individual. De fet, APHIS s’empra per al reconeixement individual no només d'altres espècies de rèptils sinó també d’altres grups de vertebrats i invertebrats.

 
El programari és gratuït i està disponible a: http://animaldemography.blogspot.com.es/p/photo-identification-aphis.html.

 

 

 

 

Foto: Sargantana balear fotografiada per a la seva fotoidentificació (Autor: Giacomo Tavecchia)

 

 

 

 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: