Comunicació

L'IMEDEA participa en una jornada sobre la proliferació d'algues

 

 

 

 

Esporles, 22 de maig de 2018. El proper dijous, 24 de maig, diversos investigadors i especialistes, entre els quals es troba Gotzon Basterretxea, de l'IMEDEA (UIB-CIC), participaran en una jornada d'anàlisi sobre la problemàtica relacionada amb la proliferació d'algues nocives en aigües costaneres de la Mediterrània, dins el Projecte Hydroalgal.

 

 

S'hi abordaran els aspectes fonamentals que causen el problema i s'exposaran casos concrets en diverses zones de la Mediterrània. També es tractarà l'estat ecològic de les aigües costaneres a l'arxipèlag Balear, els efectes socioeconòmics de les proliferacions algals a les localitats turístiques, i es donaran a conèixer les últimes eines de modelatge hidrodinàmic que s'han posat en marxa per optimitzar solucions en les estratègies per mitigar la proliferació d'aquest tipus d'algues en determinades zones.

 

 

Actualment la proliferació d'algues nocives (PAN) està considerada com un dels riscs que afronten les localitats costaneres mundialment, per les seves possibles conseqüències tant sobre els propis ecosistemes marins com en relació amb la seguretat alimentària, la pesca o l'agricultura.

 


Amb aquesta jornada, Facsa, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, especialitzada en abastament i sanejament d'aigua, persegueix promoure l'intercanvi de coneixement al voltant d'aquesta problemàtica i servir com a punt de trobada entre els principals experts en la matèria.

 

 

 


 

Data: el dijous 24 de maig

 

Lloc: CaixaFòrum Palma

 

Inscripcions:

 

 


Font: IMEDEA (CSIC-UIB)

Més informació: