Comunicació

El I Save Posidonia Project premia el projecte Antroposi de l'IMEDEA

 

 

Foto: (d'esquerra a dreta) Daisee Aguilera (Consellera de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera), Raquel Vaquer (IMEDEA), Núria Marbà (IMEDEA), Xisco Sobrat (GEN-GOB), Iris Hendriks (IMEDEA), Susana Fletxa (IMEDEA), Marià Marí (GEN-GOB), Alexandra Ferrer (Consellera de Territori i Turisme del Consell Insular de Formentera)

 

 

 

Esporles, 19 de juny de 2018. Dels 14 projectes que s'han presentat a la primera edició del Save Posidonia Project, els 16 membres del comitè tècnic han triat l'estudi anomenat Antroposi, presentat per l'IMEDEA.


Es tracta d'un estudi que vol esbrinar com afecten les activitats humanes directes les praderies de posidònia. La durada prevista de l'estudi és d'un any i mig, i està dotat amb un pressupost de 83.822 euros.


El projecte avaluarà l'afectació del trànsit marítim en àrees poc profundes, així com la influència de l'aportació de nutrients a causa dels emissaris submarins provinents de depuradores i de l'abocament d'aigües de sentina de les embarcacions. A més, s'estudiarà el canvi de posidònia i la seva funció d'embornal de CO2 a causa dels impactes del clavegueram i els vaixells.


Save Posidònia Project ofereix la possibilitat d'apadrinar un metre quadrat de posidònia per un euro, i en total els col·laboradors han apadrinat més de 132.000 metres quadrats.

 

 

 


Font: IMEDEA (CSIC-UIB)

Més informació: