Comunicació

Oberta la inscripció per al Simposi Internacional sobre Pesca Marítima Recreativa ISMAREF 2018!

 

 

 

 

 

Esporles, 19 de juliol de 2018. L'organització del I Simposi Internacional sobre Pesca Marítima Recreativa (ISMAREF 2018), del comitè científic del qual els investigadors de l'IMEDEA (UIB-CSIC) Beatriz Morales i Josep Alós formen part, anuncia l'obertura del termini d'inscripció fins a completar la capacitat.

 

 

Hi ha prop de 4 milions d'espanyols (9% de la població adulta) que practiquen la pesca durant el temps lliure, tant en aigües continentals com costaneres, segons últimes estimacions de l'IMEDEA. L'elevat valor social i econòmic d'aquesta activitat d'esbarjo, però, contrasta amb la gran escassetat de dades sobre tot el que comporta, cosa que posa en perill la gestió sostenible d'aquesta activitat. L'escassetat d'informació és especialment evident en la pesca marítima recreativa (PMR) que es realitza al litoral espanyol. L’ISMAREF 2018 pretén ser un fòrum de discussió per fer llum a tota la informació existent d'aquesta activitat en l’àmbit nacional al voltant de quatre eixos principals:

 

- Recerca en PMR

- Avenços en la gestió de la PMR

- Ecologia de la PMR

- Socioeconomia de la PMR

 

 

Específicament, els principals objectius del simposi són:

 

- Posar en comú i analitzar les iniciatives de recerca i gestió en PMR desenvolupades fins a la data a Espanya i altres àrees europees.

- Identificar reptes, sinergies i necessitats de la PMR a Espanya.

- Elaborar conclusions i proposar recomanacions que contribueixin a orientar futures polítiques en relació amb la investigació i la gestió de la PMR a Espanya.

- Promoure la construcció d'un consorci que pugui oferir solucions a les necessitats identificades en el simposi.

- Fomentar la comunicació i l'intercanvi d'experiències entre pescadors, científics i administracions d'Espanya i altres àrees europees.

- Desenvolupar un Codi de bones pràctiques per a la PMR a Espanya en una sessió del simposi. Per això l'organització ha d'elaborar un document amb les propostes realitzades per diferents sectors involucrats i grups d'interès: pesca comercial, ONG, cases comercials, administracions públiques i l'acadèmia.

 

 

Les ponències versaran sobre temes d'interès i s'habilitaran dinàmiques especialment dissenyades per fomentar la participació dels assistents.

 

 

El termini de presentació de comunicacions orals i pòster estarà obert fins al 15 d'agost de 2018.

 

 

La participació en l’ISMAREF 2018 inclou:

 

• Accés a totes les presentacions i sessions.

• Cafès, menjars i begudes durant tot el simposi.

• Sopar del vespre del divendres 14 navegant per la ria de Vigo. Gaudireu d'una degustació de gastronomia i begudes tradicionals mentre contemplau les illes Cíes, part del Parc Nacional Marítimo-Terrestre de les Illes Atlàntiques de Galícia.

 

 


 

 

Dates: 14-15 de septembre

 

Lloc: Museo do Mar de Galicia en Vigo

 

Places: Fins a completar la capacitat

 

Inscripcions: Reservau la vostra plaça aquí

 

 


 

 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: