L'IMEDEA participa al Blue Carbon Workshop a Eivissa

09/10/2017

 

 

Foto: Alex Morell, Marlene Wesselmann, Nuria Marbà i Iris Hendriks

 

 

 

Esporles, 10 d'octubre de 2017: The Blue Carbon initiative, liderada per Conservation International, UICN i IOC-UNESCO, en col.laboració amb l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (UIB-CSIC) organitzen el taller anual del grup de treball científic internacional de Carboni Blau (IBCSWG) que es celebrarà a la seu de la Universitat de les Illes Balears del 9 al 12 d’octubre 2017. Des de l’any 2011, el grup de treball s’ha reunit anualment a USA, França, Zanzibar, Brasil, Austràlia, Costa Rica, Indonèsia) i enguany és la primera vegada que es reuneix en una localitat del Mar Mediterrani. 

 

 

L’objectiu del grup de treball IBCSWG consisteix proporcionar fonaments científics pel desenvolupament d’iniciatives de Carboni Blau encaminades a mitigar el canvi climàtic mitjançant la conservació i restauració dels ecosistemes marins dominats per vegetació (praderies submarines, maresmes i boscos de manglar). Aquests ecosistemes són embornals de carboni importants a escala global i es troben entre els ecosistemes del planeta l’extensió dels quals s’està reduïnt més ràpidament. La pèrdua d’aquests ecosistemes disminueix la capacitat del planeta a capturar i enterrar l’excés de gasos amb efecte hivernacle de l’atmosfera emesos degut a l’activitat humana i, a la vegada, fa que augmenti el risc que els dipòsits de carboni, formats durant segles o  milenis, del sediment on arrelen aquests ecosistemes puguin erosionar-se i emetre’s de nou a l’atmosfera.

 

 

El dia 12 d’octubre els participants del taller coneixeran les extenses praderies de Posidonia oceanica de Formentera i les activitats de conservació in situ, entre elles el Save Posidonia Project.   

 

 

La realització d’aquest taller és possible gràcies al suport de la NASA, la Foundation pour la Nature (MAVA), el Govern de les Illes Balears a través del programa d’Accions Especials, l’Ajuntament d’Eïvissa, la Fundació Baleària, els Consells Insulars d’Eïvissa i Formentera i el Save Posidonia Project.

 

 

 

 

 

 

Fuente: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: