Seminari científic-divulgatiu a l'Escola Mata de Jonc

Seminari científic-divulgatiu a l’Escola Mata de Jonc

El dijous 29 d’octubre ha estat un gran dia per l’equip d’#Ojo_a_las_invasoras en col·laboració amb la Cooperativa educativa Mata de Jonc per fer possible el Seminari Científico-divulgatiu amb els i les alumnes de 3er de la ESO.

Doncs si ja estàvem entusiasmades amb la possibilitat de fer un seminari científico-divulgatiu gràcies a la bona rebuda de les docents de Mata de Jonc involucrades amb el projecte transdisciplinari de Contaminació marina, haver-lo dut a terme amb l’interès dels alumnes ha estat fantàstic i una experiència que esperem repetir. Aquí podeu veure i descarregar-vos el guió complet de la jornada.

GUIO_MATADEJONCAquest és el guió que vàrem seguir des de les 08.50h quan na Natalia Martin (coordinadora del projecte i responsable de l’àrea de comunicació i cultura científica de l’IMEDEA (CSIC-UIB)), obrí el seminari explicant les possibilitats professionals que a l’IMEDEA s’oferien. Després va ser el torn de Jorge Terrados, cap del departament d’Ecologia i macròfits marins amb una xerrada sobre espècies invasores a la Mar Balear. En aquest punt la classe es va desdoblar en dues parts per dur a terme la part pràctica, uns al taller d’identificació d’algues (amb lupes, guies, pinces, aquaris) i els altres al taller per visibilitzar els seus projectes científics sobre contaminació marina amb na Laura Royo, assistent científico-tècnica del projecte.

Seguidament es va exposar l’experiència de divulgació d’#Ojoinvasoras als alumnes i professors presents. El seminari no podia acabar si no era amb preguntes i discussions sobre els projectes de contaminació marina que els alumnes estan duent a terme. Algunes de les nostres propostes de divulgació per visibilitzar els projectes de contaminació marina van ser: concurs selfie+residu, premis educatius ambientals de diferents fundacions, contacte amb mitjans de comunicació locals, acte de presentació a l’escola amb famílies,I’Infok (un telenotícies per joves de TV3), concursos per a joves científics, enllaçar-se amb altres escoles, etc. Els projectes van des de presentacions en powerpoint sobre la problemàtica de la brossa a les platges de Mallorca, com influencia el i al turisme, vídeos d’animació, entrevistes d’opinió a «guiris», art amb residus, etc. Una iniciativa molt interessant per a conscienciar els joves de la illa sobre els impactes de la contaminació, les seves fonts i possibles solucions. Segur que podreu trobar més informació sobre els projectes a la seva plana web o seguint el seu twitter @matadejonc.

Podeu veure totes les fotografies del  seminari aquí, al nostre google +.

Gràcies a totes i tots els alumnes i docents del Mata de Jonc per assistir al seminari tant atenta i positivament. Esperem veure’ns aviat!