db_ca

CONSULTA DEL CATÀLEG EN LÍNIA

La catalogació és el procés pel qual l’espècimen està vinculat a la informació associada a través d’un identificador únic que s’anomena el número de registre.

Actualment  la col·lecció de l’IMEDEA comprèn més de 200.000 ítems dels quals actualment un 45% estan catalogats. Degut al gran volum que conté la col·lecció és important que tant els exemplars com la seva informació associada estiguin ben organitzats, ja que el valor científic de les col·leccions no només depèn de l’estat de conservació dels espècimens sinó també les dades sobre la seva identitat, història i context. En aquest mateix sentit, la creació d’un catàleg informatitzat seguint els estàndards internacionals és un element clau per tal de facilitar l’intercanvi de dades amb la resta de la comunitat científica i alhora augmentar els usos de les col·leccions.

En aquests moments només una part del catàleg pot ser consultat en línia, i per aquest motiu, estam treballant perquè pugui ser 100% consultable per internet i amb accés obert.  Ara mateix, es poden consultar en línia 34.620 registres a partir de diferents portals  (GBIF, Taxo&map i Polinib) que ofereixen diferents tipus de cerca.En tots els casos, l’usuari es pot descarregar les taules amb la informació associada als espècimens.  A mesura que les col·leccions es van informatitzant i revisant, s’incorporen a les bases de dades d’aquests portals, de manera que facilitem la consulta de la nostra base de dades.

Per a més informació del catàleg del fons conservat a l’IMEDEA podeu adreçar-vos al Servei Tècnic de Col·leccions  a través del correu electrònic: servicio_col@imedea.uib-csic.es 

GBIF
És una plataforma mundial de consulta de dades de biodiversitat. Amb una única petició es poden consultar dades subministrades per nombroses institucions. També es poden fer consultes per països, institucions, etc... El GBIF està en constant creixement i actualment té 1.426 proveïdors de dades que pertanyen a 54 països.


En l'actualitat es poden consultar 34.620 registres dels quals 27.286 són fòssils i 7.334 són insectes. 
 
Enllaç als registres subministrats per l'IMEDEA:
https://www.gbif.org/publisher/64d0ae66-2e97-4682-aedd-67a45017e0be
TAXO&MAP 

És una aplicació dissenyada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, institució amb la qual l'IMEDEA manté un conveni de col·laboració. En primer lloc es visualitza tota la informació i a partir d’aquí l’usuari practica moviments de zoom i desplaçaments en l’àmbit geogràfic i taxonòmic fins a seleccionar les dades que desitja observar o exportar.  En l'actualitat es poden consultar 27.279 registres.

Consulteu a la web: 
http://taxomap.bioexplora.cat/web/index.php
POLINITZADORS

Pàgina dissenyada des del Departament d'Oceanografia i Canvi Global. En aquesta pàgina es dona a conèixer la diversitat de pol·linitzadors que visiten les flors de les nostres illes i entendre la seva importància.

Consulteu a la web:
 http://polinib.info/