Inici

Benvinguts a la pàgina web del  Fish Ecology Group de l’IMEDEA i el LIMIA. Us presentam l’activitat del nostre observatori submarí cablejat, situat a les instal.lacions del  LIMIA, al Port d’Andratx. Disfruteu!

slide2

Descripció

L’observatori submarí cablejat del Port d’Andratx és un sistema submarí multi-port al que es poden conectar fins quatre càmeres Ip submarines a la vegada. Està conectat a una estació de terra a través d’un cable elèctric i d’una fibra òptica conductora de la senyal de video. Actualment, el sistema té conectades dues càmeres Ip, i fa servir dades a temps real de temperatura i nivell del mar d’una estació localitzada al mateix LIMIA.

Objectius

Els objectius del SUB-EYE son tres. En primer lloc, emmagatzemar imatges cada 15 minuts, la qual cosa permetrà obtenir una sèrie temporal de varis anys basada en imatges. La càmera utilitzada per aquest objectiu enfoca un bocí d’un vaixell submergit que atreu biomassa, en un ambient molt humanitzat com és l’entrada a un port. EL Grup d’Ecologia de Peixos de l’IMEDEA desenvolupa sol·lucions basades en imatges per estimar paràmetres ecològics clau per espècies concretes i per tota la comunitat, en el marc de diversos projectes de recerca (veure secció corresponent a la nostra web). En segon lloc, el SUB-EYE té vocació de servir com a eina de comunicació i divulgació, promoguent l’accés del públic a videos submarins en temps real. Finalment, vol constituir-se com a node submarí per recol·lectar informació sobre canvis potencials en espècies/comunitats, de forma integrada amb altres observatoris submarins.

Finançament

El SUB-EYE ha estat finançat parcialment amb projectes de recerca del Plan Nacional de I+D+I del MINECO del govern espanyol, en particular els REC2 (CTM2011-23835) i el PHENOFISH (CTM2015-69126-C2-1-R).