CONGRÉS ANCHIALINE ECOSYSTEMS: Reflection and Prospects (Ecosistemes anquialinos: Reflexió i Perspectives)

14/11/2009

  • Damià Jaume, Científic de l'IMEDEA (CSIC-UIB) és l'encarregat d'organitzar aquest congrés internacional en el qual participen diversos investigadors del nostre institut.

Una cova pot resultar un lloc molt fosc, però per a llançar llum sobre aquest assumpte un nodrit grup de científics nacionals i internacionals es donarà cita en Palmell del 17-20 de Novembre pròxims amb motiu de la celebració del congrés 'Anchialine Ecosystems'.

El simposi sorgeix amb la idea d'examinar els coneixements que actualment es tenen i el que es pot deduir sobre l'ambient, l'ecologia, la biodiversitat i la història evolutiva dels ecosistemes anquialinos per a proporcionar un focus per al desenvolupament de la investigació interdisciplinària en aquest camp. Les comunicacions que es presentaran versaran sobre sis temàtiques principals: Geologia, Hidrologia i Hidrogeoquímica, Hàbitats i Qualitat de les Aigües de les sistemes anquialinos, Fisiologia i Ecologia, Microbiología i Ecosistemes, Història Evolutiva, Biogeografía Històrica i Filogenia Molecular i Biodiversitat i Conservació. L'equip participant de IMEDEA, format per Gotzon Basterretxea, Antonio Tovar, Ana Massanet, Itziar Álvarez, Mª del Mar Bauzà, Joan Pons, Alejandro Botello i l'organitzador espanyol del congrés, Damià Jaume, exposarà els resultats obtinguts en les investigacions que han portat a terme dintre d'aquestes sis temàtiques principals del congrés. Les seves comunicacions versaran sobre l'ús d'eines genètiques per a estudiar les relacions entre poblacions i espècies dels crustacis que habiten les coves i el paper que aquesta fauna ocupa en l'ecosistema subterrani. També es realitzarà una presentació oral sobre la problemàtica de les descàrregues submarines d'aigües subterrànies en la qual s'explicarà la resposta del fitoplancton davant aquest fet, principalment en les illes de Mallorca i Cabrera.

El congrés està organitzat pel museu d'Austràlia Occidental, l'Institut Karst Waters d'EUA, la Universitat Internacional de Florida i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (CSIC-UIB). L'esdeveniment conta amb el patrocini del Govern dels Illes Balears, El Govern d'Austràlia Occidental i el Ajuntament de Palma.

Web del Congrés: http://imedea.uib-csic.es/anchialine-symp/

Mes informació: Dr. Damià Jaume - Organització

   ( d.jaume@uib.es // 971 61 1755)

                        Natalia Martín – Comunicació i Divulgació IMEDEA
                      
(natalia.martin@imedea.uib-csic.es // 971 61 1516)