Jornada d’Observadors del Mar: Plàstic 0, Algues invasores, Herbeis marins, Signàtids i Nacres a l’estació d’Investigació Costanera del Far de Cap Salines

01/08/2017

 

 

 

 

Esporles 2 d'agost de 2017. El projecte de Ciència Ciutadana Observadors del Mar (ICM-CSIC) amb científics del Dep. d’Investigació del Canvi Global, Dep. d’Ecologia i Recursos Marins del IMEDEA (CSIC-UIB) i del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) realitzaran el proper dissabte 5 d'agost la Jornada d’Observadors del Mar "Plàstic 0, Algues invasores, Herbeis marins, Signàtids i Nacres" a l'Estació d’Investigació Costanera del Far Cap Salines (IMEDEA).

 

En aquesta jornada es farà una presentació de 4 dels 14 projectes de la plataforma de Ciència Ciutadana Observadors del Mar. Al far de Ses Salines s'explicaran els projecte d’algues invasores, herbeis marins i nacres i a la platja d’es Cargol es farà un taller d’identificació i seguiment de plàstics mitjançant el protocol del projecte Plastic 0.

 

Observadors del Mar, és un projecte de ciència ciutadana que recopila les observacions de fenòmens i canvis que es produeixen al mar. Plàstic 0 n’és un dels projectes, i el seu objectiu és denunciar la contaminació per macro i microplàstics al mediterrani. Dissabte a les 10 del matí a la platja d’es Cargol, explicaran com funciona el projecte i tot junts fareu un mostreig dels plàstics que podem trobar  cada dia a la platja seguint el protocol del projecte plàstic 0. Aquestes mostres, conjuntament amb la resta de dades recopilades a altres indrets, gràcies a la col·laboració amb escoles, centres cívics, i molts observadors individuals ens permeten entendre millor quina és la quantitat de plàstics que arriben a les nostres costes i com es distribueix l’arribada de plàstics a les costes mediterranies.

 

Simultàniament i a l’estació d’investigació costanera del Far de Ses Salines hi trobareu una exposició sobre la importància dels herbeis marins per a la societat “La Posidonia trabajando para ti” i una exposició de les algues invasores més destacables i abundants de Balears, així com de valves de nacra afectades per l’epidemia que estan patint a tot el Mediterrani Occidental i de la família del signàtids (cavallets de Mar i peixos pipa).


L'activitat l'organitza la plataforma Observadors del Mar gràcies a la col·laboració de l’IMEDEA (CSIC-UIB) i els científics procedents d’aquest centre (Guillem Roca i Laura Royo) i del CEAB (Gemma Agell). També hi serà present Elisabetta Broglio coordinadora del projecte Observadors del Mar.

 

 

 

Foto: Protocol científic del projecte Plàstic 0 a Observaores del Mar.

 

 

PÚBLIC DESTINAT: Tots els públics.

ACCÉS MOVILIDAD REDUCIDA: Restringit per a l’activitat de Plàstic 0 (consultar amb organització)

UBICACIÓ: Faro de Ses Salines

HORARI: De 10:00 a 12:00 al Far de Ses Salines i a la platja d’es Cargol (simultàniament)

RESPONSABLES I CONTACTE:

 

 

 

Foto: (1) Projecte singnàtids, (2) Projecte Herbeis marins (Foto: Laura Pereda), (3) Projecte nacres (Foto: Maite Vázquez).

 

 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: Observadores del Mar.