Víctor Vilarrasa guanya el premi 'Chin-Fu Tsang Coupled Processes'

29/09/2020

 

 

 

 

 

Esporles, 30 de setembre de 2020. L'investigador Víctor Vilarrasa Riaño, actualment en situació de  reconeixement temporal de funcions a l'IMEDEA, tot i que està adscrit a l'IDAEA, ha estat seleccionat per rebre el Premi de Processos Acoblats Chin-Fu Tsang 2020.

 

 

El premi el convoca la comissió de processos acoblats en mitjans fracturats de la Societat Internacional de Mecànica de Roques (Commission on Coupled Thermal-Hydro-Mechanical-Chemical Processes in Fractured Rock, of the International Society for Rock Mechanics and Rock Engineering (ISRM) ), i l'atorguen amb motiu del congrés CouFrac, que se celebra cada dos anys.

 

 

El nom que porta, Chin-Fu Tsang, és el de l'investigador de referència dels últims trenta anys en aquesta temàtica, pioner en la investigació de processos acoblats a geociències i geoenergies, que as anys 90 va advertir de la importància dels processos acoblats a mitjans fracturats per avaluar la seguretat dels magatzems de residus nuclears radioactius.

 

 

Els darrers anys, aquest camp està adquirint més rellevància pel paper que tindran les geoenergies en la transició cap a la descarbonització.

 

 

La selecció s'ha fet entre un grup d'onze destacats nominats d'Austràlia, Canadà, la Xina, el Japó, Espanya, Suècia, Suïssa, el Regne Unit i els Estats Units, que complien el requisit de tenir vuit anys o menys d'experiència professional des que es doctoraren . El comitè d'organització d'CouFrac va realitzar una avaluació inicial que després va enviar als membres de Comitè Assessor Científic Internacional del CouFrac (iSAC) per a la selecció final, que no va ser senzilla donat l'alt nivell dels candidats.

 

 

El Dr Víctor Vilarrasa impartirà, durant el lliurament, del premi a la CouFrac2020, la conferència titulada «Un viatge des de la investigació de l'evolució del transport anisotròpic en una fractura rugosa sotmesa a cisalla fins a la predicció de la sismicitat induïda per la injecció de fluids».

 

 

 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: