Ciència i oci a l'IMEDEA amb motiu de Sant Pere 2022

16/06/2022

 

Foto:  Anna Díaz impartint el taller «Les col·leccions de l'IMEDEA: conservant els tresors de la natura» / Charina Cañas

 

 

 

Esporles, 17 de juny de 2022. Un año más, con motivo de Sant Pere, la festividad local en Esporles, donde se ubica el IMEDEA (CSIC-UIB), hemos organizado una serie de actividades divulgativas y de ocio, como son:

 

1) XERRADA-TALLER: «Les col·leccions de l'IMEDEA: conservant els tresors de la natura»

 

Les col·leccions ens ajuden a esbrinar com era el passat, estudiar el present i ajudar a entendre com pot ser el futur. La col·lecció de l'IMEDEA és la col·lecció pública naturalística reconeguda més important de les Illes Balears. El conjunt integra col·leccions paleontològiques (de fòssils) i col·leccions zoològiques (d'exemplars actuals). Josep Antoni Alcover, investigador de l'IMEDEA i Anna Díaz, tècnica encarregada de gestionar-les, ens explicaran en aquesta xerrada-taller el valor de les col·leccions (com es conserven els espècimens de les col·leccions, on es guarden, com són i quina informació podem saber gràcies a les col·leccions, etc...), tant des del punt de vista patrimonial com científic i educatiu. Veurem alguns exemples del seu ús, tan generals com específics de les Balears.  Entre d'altres, com gràcies als fòssils, podem conèixer el passat i saber quina fauna vivia a les Illes Balears abans de l'arribada dels humans.

 

Títol: «Les col·leccions de l'IMEDEA: conservant els tresors de la natura»

Idioma: Català

Data: dimarts 28 de juny

Horari: d'11 a 12 h

Lloc: Sala de seminaris de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA). Carrer Miquel Marquès, 21, Esporles (Mallorca)

Places: Limitades (20 persones). L'activitat és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament.

Inscripció: Aquí

 

 

2) PROYECCIÓ DE LA PEL·LÍCULA: «Bèsties del sud salvatge»

 

La projecció de la pel·lícula anirà precedida d’una presentació i un col·loqui a càrrec d’investigadors de l´IMEDEA experts en canvi climàtic, tema relacionat amb l’argument.

 

La pel·lícula ens explica com la petita Hushpuppy (Quvenzanhé Wallis), que viu en una comunitat marginal dels meandres del Mississipí, manté una tensa i noble relació amb el pare, Wink (Dwight Henry). Quan una tempesta amenaça de destruir casa seva en elevar-se les aigües i inundar-ho tot, la nina descobreix que l'ordre natural està a punt d'esfondrar-se.

 

 

 

Títol: '«Bèsties del sud salvatge»

Idioma: Castellà

Data: divendres 1 de juliol

Horario:

Obertura: 21:00 h 

Presentació de la pel·lícula i col·loqui: 21.30 h

Projecció de la pel·lícula: 22 h (durada: 1 h 33 m)

Lloc: Aparcament de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA). Carrer Miquel Marquès, 21, Esporles (Mallorca).

Places: Limitades (150 persones). L'activitat és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament.

Públic recomanat: a partir de 13 anys o acompanyats de pare, mare o tutor.

Inscripció: Aquí

 

 


Font: IMEDEA (CSIC-UIB)

Més informació: