Cinquè Debat sobre Biologia de la Conservació Fundació BBVA-Estació d'Investigació Costanera del Far de Cap Salines

10/11/2009

Quin moment millor per a debatre que la sobretaula? Això han pensat la Fundació BBVA i el Departament d'Investigació i Canvi Global del IMEDEA (CSIC-UIB), per a organitzar, altre any més, la jornada de debat sobre Biologia de la Conservació Fundació BBVA-Estació d'Investigació Costanera del Far de Cap Salines que tindrà lloc avui a Madrid.

Aquest Cinquè Debat, en el qual participen tres dels nostres investigadors, té per objecte reflexionar i informar sobre el paper dels ecosistemes marins en la provisió de béns i serveis a la societat. Per a això es conta amb la participació d'un elenc d'investigadors/-as del màxim prestigi internacional que, a través de les seves presentacions, debatran sobre els serveis que els ecosistemes marins proporcionen.

Així, la Dra. Susana Agustí, serà l'encarregada d'oficiar l'acte d'obertura i presentació d'aquesta jornada, mentre que la nostra representació masculina corre a càrrec del Dr. Jesús María Arrieta i del Prof. Carlos M. Duarte. Autora de noranta articles científics, inclosos articles en revistes de gran prestigi menjo Science i PNAS, Susana Agustí ha dirigit també desenes de campanyes oceanogràfiques en l'Antàrtida i l'Atlàntic. Arrieta presentarà la seva conferència ?Ús dels recursos genètics de l'oceà? en la qual exposarà als participants la problemàtica de la sobreexplotació de recursos oceànics, sobretot el relatiu a la deterioració dels ecosistemes marins. Per la seva banda, el Professor Duarte centrarà el seu oratoria en els ?Boscos blaus: el potencial dels ecosistemes marins per a la mitigació del canvi climàtic?. El científic del IMEDEA (CSIC-UIB) ha presentat recentment un informe elaborat per un grup d'experts investigadors per a la FAO en el qual s'exposa de manera més àmplia com les prades submarines, manglars i marismas, són alternatives per a lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta serà una de les propostes que dugui Nacions Unides al Cim del Clima el pròxim mes de desembre.

Els Debats sobre Biologia de la Conservació Fundació BBVA-Estació d'Investigació Costanera del Far de Cap Salines, que se celebren amb periodicitat anual, es conceben com un fòrum de difusió dels avanços científics en aquesta àrea i estan associats als Programes d'Investigació Costanera que es desenvolupen en l'Estació del Far de Cap Salines (Mallorca), una estació experimental d'investigació, oberta a tota la comunitat científica nacional i internacional, l'objecte de la qual és potenciar el coneixement de l'impacte global sobre els ecosistemes costaners i en la gestió dels quals col·laboren el CSIC, la Fundació BBVA, i l'Autoritat Portuària i el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.