L'acció dels peixos i invertebrats no reverteix els efectes de l'excés de nutrients sobre les praderies de posidònia de les Illes Balears

08/02/2012

  • La tesi d'Inés Castejón IMEDEA (CSIC-UIB) recomana el control de l'ús dels fertilitzants agrícoles i de l'estat i la profunditat dels abocaments de les aigües residuals

 

Mallorca, 10 de febrero de 2012. La tesi doctoral d'Inés Castejón Silvo avalua la importància del consum exercit per la fauna del fons marí que s'associa a les praderies de Posidonia oceanica per revertir els efectes que l'excés de nutrients provoca sobre la biomassa d'algues epífites (que viuen sobre les fulles de la posidònia) i que en poden comprometre la supervivència.

La recerca determina que l'increment d'algues epífites produït per l'augment de nutrients és més fort que el consum d'epífites per part de peixos i invertebrats. La càrrega epífita posa en perill les praderies de posidònia a la badia de Palma, per la qual cosa es recomana el control de l'estat i la profunditat dels abocaments d'aigües residuals i un ús no abusiu dels fertilitzants agrícoles.

La tesi Grazing on the epiphytic community of Posidonia oceanica (L.) Delile: An assessment of its relevance as a buffering process of eutrophication effects s'ha realitzat a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i ha estat codirigida pel doctor Jorge Terrados Muñoz i per la doctora Beatriz Morales-Nin, investigadors de l'IMEDEA (CSIC-UIB).

--------

Fuente: Servei de Comunicació UIB.

Reportatge de la tesis en documents adjunts.