L'IMEDEA participa en un informe del CSIC que resumeix el coneixement científic sobre la Covid-19

09/09/2020

  • El document recull resultats de la recerca internacional i dels projectes que tenen en marxa els 300 grups de recerca de la Plataforma Salut Global del CSIC
  • La investigadora del Grup d'Oceanografia i Canvi Global de l'IMEDEA, Iris Hendriks, ha col·laborat en l'apartat «Transmissió en aigües residuals i llot»

 

 

Foto: Corona / Pixabay

 

 

Esporles, 10 de setembre de 2020. La investigadora de l'IMEDEA (UIB-CSIC) Iris Hendriks participa en un nou i interessant informe que resumeix els resultats científics més rellevants sobre la pandèmia COVID-19 en l’àmbit nacional: «Una visió global de la COVID-19: què sabem i què investigam al CSIC». Hi participen 300 grups de recerca de totes les àrees a través de la Plataforma Salut Global del CSIC i es canalitza l'esforç del CSIC per cercar solucions que redueixin l'impacte de la crisi sanitària actual.

 

 

El treball en el qual participa Sanmartín, juntament amb altres investigadors del CSIC, aborda la transmissió del virus en aigües residuals i llot, un aspecte que lliga aspectes sanitaris amb estudis mediambientals. «Volem desenvolupar un sistema d'alerta primerenca de SARS-CoV-2 mitjançant la detecció de material genètic de virus en les aigües d'entrada de les estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR)», comenta la investigadora de l'IMEDEA. El material genètic que s'expulsa mitjançant la femta i l'orina pot ser un indicador molt útil del nivell de propagació de virus entre la població. El grup de Canvi Global de l'IMEDEA al qual pertany Iris, que ha treballat anteriorment en la retenció de nutrients i partícules que aboquen les EDAR i la influència que tenen en les praderies de fanerògames marines, actualment està interessat a reorientar una part de la seva investigació a cercar una aplicabilitat dels seus coneixements que contribueixi a millorar la gestió de la pandèmia actual.

 

 

L'informe resumeix en 200 pàgines la informació obtinguda a partir de centenars de publicacions internacionals, així com els projectes posats en marxa des de la Plataforma Salut Global del CSIC, la qual canalitza l'esforç de la institució per cercar solucions a curt, mitjà i llarg termini que redueixin l'impacte d'aquesta crisi sanitària.

 

 

L'informe està estructurat en cinc blocs (prevenció, malaltia, contenció i diagnòstic, tractament i vacunes, i impacte global) i l’actualitzaran regularment perquè inclogui els resultats més recents de la investigació sobre la pandèmia. L’objectiu és difondre amb un enfocament global les principals investigacions que es duen a terme arreu del món, i les respostes i solucions basades en projectes en els camps en què els grups de recerca del CSIC són experts.

 

 

 

El Consell de Mallorca reconoce las colecciones del Imedea y la finca de Alfàbia como museográficas

La Comisión Técnica Insular de Museos del Consell de Mallorca ha aprobado este martes el reconocimiento como colecciones museográficas los fondos del Instituto Mediterráneo de Estudios Avanzados (Imedea), situado en Esporles, y los de la finca de Alfàbia, en Bunyola. Así lo ha comunicado este martes la institución insular en una nota de prensa, en la que ha especificado que ya son diez los museos y las colecciones reconocidos por el Consell y que pueden acceder a las ayudas que convo ...

Leer más: https://www.europapress.es/illes-balears/noticia-consell-mallorca-reconoce-colecciones-imedea-finca-alfabia-museograficas-20200609150907.html

(c) 2020 Europa Press. Está expresamente prohibida la redistribución y la redifusión de este contenido sin su previo y expreso consentimiento.
 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: