Rebem la visita de l'IES Benditat

14/11/2023

Dilluns passat 13 de novembre, com a part del programa d'esdeveniments de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia, vam tenir el plaer de rebre en les instal·lacions de l'IMEDEA a un grup d'estudiants de l'IES Bendinat en Calviá.

Aquests estudiants formen part del programa ERASMUS+ You4Blue, una iniciativa educativa implementada en tres illes mediterrànies de tres països diferents de la Unió Europea (Itàlia, Grècia i Espanya). A Mallorca, el Institut Mediterrani d'Estudis Avançats és soci de You4Blue per a Espanya, i l'IES Bendinat és la institució on s'ha dut a terme la col·laboració i el suport científic.

El projecte té com a objectiu principal promoure una experiència completa de sostenibilitat per a estudiants de secundària. En aquest enfocament, els recursos marins no sols es consideren com una font d'aliments, sinó també com a elements que contribueixen a la recreació, espiritualitat, activitats esportives, cultura, entre altres.

En cada país, es va decidir involucrar a un institut juntament amb un soci científic per a establir un vincle directe entre científics i estudiants en el desenvolupament d'activitats. Totes dues parts tindran l'oportunitat d'interactuar i intercanviar metodologies, idiomes i experiències.

 

​Foto: Alumnes de l'IES Bendinat en un taller sobre acidificació dels oceans

Com a part d'aquest acompanyament científic, els estudiants han realitzat una visita a les instal·lacions de  l'IMEDEA, recorrent els diferents laboratoios i instal·lacions de l'institut i participant en diverses activitats proposades com un taller sobre canvi climàtic i acidificació de l'oceà, o “Mistery Boxs” una mirada sobre el procés científic en forma de joc deductiu.