Alta participació en el primer curs sobre ia i raspberry pi per a la classificació automàtica d'objectes ofert a IMEDEA

21/05/2024

El primer curs dedicat a la introducció de la intel·ligència artificial (IA) aplicada a diverses disciplines científiques i a la gestió de la Raspberry Pi ofert per IMEDEA i impartit per Arancha Lana i Pau Enric Serra, ha conclòs amb èxit, oferint als participants una valuosa combinació de teoria i pràctica. Durant el curs, els assistents van adquirir coneixements fonamentals que els permeten combinar ambdues tecnologies per a la classificació automàtica d'objectes.

Contingut Teòric

El curs va incloure mòduls teòrics sobre:

  • Xarxes Neuronals i IA: Els participants van explorar els fonaments de les xarxes neuronals, essencials per als algoritmes d'IA. Van aprendre sobre la preparació d'imatges i l'entrenament de xarxes de deep learning.
  • Raspberry Pi: Es van introduir els conceptes bàsics dels ordinadors de placa simple, amb un enfocament particular en la Raspberry Pi. El contingut va cobrir des de la programació bàsica fins a aplicacions automàtiques com sensors de moviment, time-lapse i enregistrament de vídeos.

Contingut Pràctic
 

L'aspecte pràctic del curs va ser igualment enriquidor, amb sessions dedicades a:

  • Preparació d'Imatges: Es van ensenyar diverses tècniques per a la preparació d'imatges, crucials per a l'entrenament de xarxes d'IA.
  • Programació amb Raspberry Pi: Els assistents van desenvolupar habilitats en la programació de la Raspberry Pi per a l'adquisició d'imatges.
  • Integració de Tecnologies: Els participants van aplicar de manera pràctica la combinació d'IA i Raspberry Pi, aconseguint el reconeixement automàtic d'objectes.

Foto: Participants del curs

 

Com a part de les activitats pràctiques, els assistents es van traslladar a l'àgora lateral per a fer fotos de ninots en diferents entorns. Aquest exercici va permetre posar a prova els coneixements adquirits, i la xarxa neuronal desenvolupada durant el curs va identificar correctament la majoria dels objectes utilitzats. Aquesta activitat no només va facilitar la comprensió pràctica dels conceptes, sinó que també va demostrar l'eficàcia de les tecnologies apreses.

En resum, aquest curs ha proporcionat una comprensió integral tant teòrica com pràctica sobre la integració de la IA i la Raspberry Pi per a tasques automatitzades, capacitant als assistents per a desenvolupar projectes innovadors en aquestes àrees.