Per Sant Pere, gaudeix del cinema i la ciència amb l’IMEDEA: WALL-E i el paper crucial de les plantes en la regeneració de l’equilibri ecològic perdut

09/06/2024

Un any més, l’IMEDEA se suma al programa de les festes de Sant Pere, impulsat per l’Ajuntament d’Esporles. 

En aquesta ocasió, l’IMEDEA organitza un cinefòrum en què es projectarà la pel·lícula WALL-E, de Disney-Pixar. Serà una sessió de cinema a l’aire lliure en la qual no faltaran les crispetes ni la trobada habitual amb científics i científiques que desenvolupen la seva tasca a Esporles i que, juntament amb el públic, reflexionaran sobre un dels temes centrals de la pel·lícula, de gran interès en un context actual marcat pel canvi climàtic i per la pèrdua de biodiversitat: la importància de les plantes en la regeneració de la vida a la Terra. 

L’activitat tindrà lloc el divendres 5 de juliol, de 21.30 a 23.30 hores, al pàrquing de l’IMEDEA, c. de Miquel Marqués, 21, Esporles. 

L’entrada és lliure fins a completar l’aforament. Només els que facin més via a arribar-hi podran tastar crispetes artesanals, que podran triar si volen amb sal, Tajín, sucre o canyella. 

Divendres 5 de juliol
Lloc: pàrquing del IMEDEA
21.30 h Cinefórum “Wall-E i la importància de les plantes en la regeneració de l'equilibri ecològic perdut”.
22.00 h Projecció: Wall-E (Disney-Pixar)
Idioma: Català amb subtítols en castellà.
Entrada de franc fins a completar aforament.

Wall-E (Disney-Pixar)

Fitxa tècnica:

Títol original: WALL-E
Any: 2008
Durada: 103 min.
País: els Estats Units 
Adreça: Andrew Stanton
Productora: Walt Disney Pictures / Pixar Animation Studios
Gènere: Animació. Ciència-ficció. Robots. Futur. Canvi climàtic. Medi ambient. Cinema familiar.
Pel·lícula recomanada a partir de 3 anys.

Sinopsi:

És l’any 2700. Un robot una mica atrotinat, anomenat WALL-E, es dedica diàriament a fer les tasques de neteja per a les quals va ser programat anys enrere. Només una panerola fidel i diversos objectes curiosos trobats entre els residus acompanyen aquest entranyable personatge en un planeta Terra completament desforestat i sense vida. No obstant això, la seva rutina fa un tomb quan es troba amb una robot exploradora, moderna i llustrosa, que nom EVE. Tots dos viatjaran al llarg de la galàxia i viuran una emocionant i inoblidable aventura. 

Aquesta pel·lícula, inspirada en el cinema de Buster Keaton i Charles Chaplin, fusiona perfecció tècnica, poesia emocional i risc experimental, i s’ha convertit en un clàssic atemporal que permet, tant a infants com a adults, gaudir del bon cinema d’animació i, alhora, reflexionar sobre la necessitat de cuidar i valorar els nostres recursos naturals, i valorar la rellevància de les plantes en la restauració d’un equilibri ecològic perdut.