El centre de busseig PETER DIVING dóna un equip de busseig PETER Diving System ® per donar suport a la investigació marina

08/08/2017

 

  • El club de busseig PETER DIVING i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA) han signat un conveni de col·laboració per a l'ús dels sistemes de busseig "PETER Diving System" (PETER) en l'àmbit de la investigació científica i la conservació marina.

     

 

 

Foto: PETER Diving System (Autor: Martin Colognoli)

 

 

 

Esporles, 9 d'agost de 2017. El club de busseig PETER DIVING i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA) han signat un conveni de col·laboració per a l'ús dels sistemes de busseig "PETER Diving System" (PETER) en l'àmbit de la investigació científica i la conservació marina.



El PETER és un sistema de busseig que subministra aire des de la superfície a diversos bussejadors de forma simultània. PETER ofereix grans oportunitats per a realitzar estudis científics en l'àmbit marí de manera segura, còmoda i fàcil. PETER és un sistema de busseig que ja s'utilitza internacionalment per al busseig científic i activitats de conservació, com és el cas de l'ONG Coral Guardian a Indonèsia. El seu ús en l'àmbit del busseig científic espanyol serà altament beneficiós per a l'avanç de les ciències marines a Espanya per la seguretat, comoditat i versatilitat que proporciona. Diversos investigadors de l'IMEDEA han realitzat aquests dies un curs de formació per poder usar el PETER, ja publicat sota els estàndards de Scuba Schools International (SSI).



"Moltes de les nostres investigacions requereixen de mostrejos en escafandre autònom per a dur a terme immersions poc profundes, però relativament llargues on realitzem múltiples activitats diferents (des de comptatge d'organismes marins a muntatges d'estructures experimentals in situ) durant la mateixa immersió. PETER és un sistema ideal per a realitzar aquest tipus de treballs a poca fondària, ja que tractant-se d'immersions llargues i en les quals se solen transportar i utilitzar bastants materials científics diferents, no haver de carregar amb una ampolla i l'armilla hidrostàtica no només proporciona més confort, sinó que permet una major maniobrabilitat. A més, el sistema de flotador de PETER actua alhora de boia de seguretat, així com de plataforma per al transport de mostres i materials científics o fins i tot la instal·lació de dispositius GPS per a conèixer amb exactitud la localització dels experiments o mostrejos. Tot això millora substancialment la capacitat de treball per a realitzar les diferents tasques i repercuteix directament en una major seguretat durant la realització de les mateixes", ha ressaltat la investigadora de l'IMEDEA, Fiona Tomas Nash.



"A PETER Diving estem compromesos amb el medi ambient i també amb les comunitats locals. Fomentem l'oci inclusiu amb PETER Handi, el programa voluntari en el que portem a bussejar a persones amb diversitat funcional. D'altra banda, a través del Projecte TRITÓN aportem l'1% del nostre benefici anual en projectes mediambientals i realitzem accions voluntàries cada vegada que sorgeix l'oportunitat. En tots dos casos donem equips a organitzacions sense ànim de lucre que puguin beneficiar les comunitats locals i el medi ambient. Així doncs, estem encantats de poder contribuir a l'avenç de les ciències marines que contribueixen a la conservació del medi marí a Espanya", ha declarat José Escaño Roepstorff, fundador i CEO de PETER Diving.

 

 

 

Foto: PETER Diving System (Autor: Martin Colognoli)

 

 

 

 

 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: PETER Diving System