S'ha celebrat la segona edició del Think Tank de l'IMEDEA "PESCA VIVA: Col·laborant cap a un Futur Sostenible"

14/12/2023

El 12 de desembre de 2023, el Museu Marítim de Mallorca Ses Voltes va ser l'escenari del segon esdeveniment de la sèrie Think Tank de l'IMEDEA, 'PESCA VIVA'. Amb gairebé 50 participants de diversos sectors, incloent administració pública, pesca professional i recreativa, organitzacions no governamentals i la comunitat científica d'investigació, l'esdeveniment va proporcionar una plataforma col·laborativa per abordar desafiaments urgents en àrees com la sostenibilitat de les existències, gestió, canvi climàtic i digitalització.

 

Foto: Assistents al Think Tank "PESCA VIVA"

La jornada va començar amb una visita guiada al museu dirigida pel director Albert Fores, seguida de presentacions. Isabel Camacho Soguero (Secretaria General de Pesca, MAPA) va abordar la inclusió de les Illes Balears a la Xarxa Nacional d'Espais de Coneixement per al Creixement Blau, seguida per Antoni Grau Jofre (Direcció General de Pesca, GOIB) que va delinejar les iniciatives del govern local per a la gestió de la pesca.

El cicle de presentacions va concloure amb aportacions científiques sobre l'estat de la pesca professional i recreativa per part d'Ignacio Catalán Alemany, Hilmar Hinz i Josep Alós Crespí (IMEDEA), juntament amb Manuel Hidalgo Roldan (IEO).

Entrant en la fase dinàmica del dia, els participants es van dividir en quatre grups de treball, cadascun explorant un tema diferent sota la guia d'experimentats moderadors: Comprendre "Perspectives", "Comunicació i Col·laboració", "Avanços Tecnològics" i "Cambio Climàtic e Impacte Ambiental".

La jornada va concloure amb una sessió plenària on els moderadors van compartir els punts més rellevants, problemàtiques i preocupacions de cada grup, obrint camí per a un informe complet que estarà disponible públicament aviat.

L'esdeveniment 'PESCA VIVA' va ser un èxit, fomentant la col·laboració i intercanvi de coneixements entre diversos actors compromesos amb abordar problemes crítics en els ecosistemes marins.

La sèrie Think Tank és una iniciativa del programa d'excel·lència 'Maria de Maeztu' de l'IMEDEA, subvenció CEX2021-001198 finançada per MCIN/AEI/10.13039/501100011033.