Els estudiants de l'I.E.S Bendinat continuen amb les activitats proposades dins del projecte ERASMUS+ YOU4BLUE

03/06/2024

En un esforç per augmentar la consciència sobre els desafiaments ambientals i proporcionar eines per a una vida sostenible, els estudiants de l'I.E.S Bendinat continuen participant activament en el projecte ERASMUS+ YOU4BLUE: Young Generations for Sustainable Blue Growth. Aquest projecte, recolzat per la Unió Europea, té com a objectiu fomentar la comprensió de la importància dels nostres recursos marins i com podem preservar-los.

Una de les últimes experiències que han viscut els estudiants va ser la seva visita a la Llotja de Palma. Allí, van tenir l'oportunitat d'explorar de prop l'ancestral ofici de la pesca, des de la captura fins a la comercialització del peix fresc.

Els estudiants van presenciar com els pescadors descarregaven les seves captures del dia. Van veure les diferents espècies de peixos, mariscos i mol·luscos que s'havien atrapat en les xarxes.

Aquesta immersió els va permetre comprendre com aquestes activitats tradicionals i sostenibles són fonamentals per al subministrament de productes de la mar d'alta qualitat a la nostra regió.

 

Foto: Alumnes de l'I.E.S Bendinat durant la seva visita a La Llotja de Palma 

 

A més, com a part del projecte, es va dur a terme una sèrie de seminaris sota el nom “Sigui Currículum”. Coordinat per l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA) en col·laboració amb l'I.E.S Bendinat, aquesta activitat va permetre als estudiants triar temàtiques de recerca i preparar presentacions. Alguns dels temes abordats van incloure:

 

"Comprendre i mitigar l'acidificació dels oceans"

Autors: Gemma Semley-*Dyne, Fiona Martina Torres Cruz, Manoela Tsvetanova Manolova, Marc Reynes Garcia, Amelia Moral Blanco, Vlada Stashkevych.

"És possible un turisme sostenible a Mallorca?"

Autors: Marcos Merino Sierra, Amadou Sall, Toni Matias Castell, Daniel Sander Gassner, Diego Bertorelli Carmona.

"Prades de Posidònia: davant una nova extinció?"

Autors: Fernando Blanes, Hugo Gonzalez, Noelia Navarro, Alicia Catalá, Andrea Thyus, Lily Ron.

 

Aquests seminaris van brindar als estudiants l'oportunitat d'aprofundir en temes relacionats amb els ecosistemes marins i les ciències de la mar. El compromís actiu dels joves en YOU4BLUE contribueix al desenvolupament sostenible i a l'estima per les nostres mars i oceans.

 

Notícies relacionades

YOU4BLUE: Un Projecte Erasmus+ per Revolucionar la Relació dels Joves amb el Medi Ambient Marí

Joves del Mediterrani s'uneixen en Heraklion per a enfortir la connexió amb el medi ambient marí