El IMEDEA organitza el Think tank Científic "ConsCiència GenZ: el repte de la transició ecològica" dirigit a joves compromesos amb la crisi climàtica

04/06/2024

L’IMEDEA organitza el Think tank Científic "Consciència GenZ: el repte de la transició ecològica" dirigit a joves compromesos amb la crisi climàtica El pròxim 4 de juliol de 2024 es celebrarà a Esporles, la tercera trobada de la sèrie de Think tanks amb l'objectiu de crear un espai de debat i reflexió entre agents socials i experts de l'àmbit científic entorn temàtiques d'interès comú.  Aquesta nova edició està especialment dirigida a la joventut, a qui es busca empoderar i donar veu en el debat sobre el futur del planeta. En conjunt, es reflexionarà sobre el paper de la ciència en el repte de la transició ecològica, tan necessària en el context “glocal” d'emergència climàtica i pèrdua de biodiversitat.

ConsCiència Gen Z reunirà a l’IMEDEA a joves de les Illes Balears amb interès i compromís cap a l'emergència climàtica. Joves que tindran l'oportunitat, a través de metodologies participatives, d'interaccionar de manera directa i constructiva amb persones amb la capacitat de prendre decisions en diferents àmbits de l'administració pública, a més de personal científic expert. L'objectiu és analitzar col·lectivament alguns dels reptes ambientals que afrontem com a societat i de valorar com la ciència pot contribuir a millorar la comprensió i la gestió dels problemes urgents i importants.

Durant la jornada, s'abordaran temes cabdals com la comunicació de la ciència, les perspectives de futur i l'evidència científica davant la crisi climàtica. El conjunt de participants contribuiran amb les seves idees, coneixements i experiències, a conformar un espai dinàmic i enriquidor en el qual es fomentarà el diàleg i la col·laboració.

Aquest esdeveniment està dirigit a joves d’entre 18 i 26 anys, a personal gestor i amb poder en la presa de decisions de diferents àmbits de l'administració pública, així com personal investigador en l'inici de la seva carrera científica.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar a través d'aquest enllaç.
El període d'inscripció estarà obert fins al 17 de juny.

El programa de la jornada es publicarà properament en aquesta mateixa pàgina.

La sèrie Think tank és una iniciativa del programa d'excel·lència 'Maria de Maeztu' de l’IMEDEA, subvenció CEX2021-001198 finançada per MICIU/*AEI/10.13039/501100011033


Notícies relacionades: